Ako ovog ljeta Real Madrid na bankovni račun Paris Saint-Germaina prebaci 300 milijuna eura, tada bi u svoje redove mogao dovesti Neymara, no čini se da postoji opcija kupnje Brazilca i u ljeto 2019. godine kada bi mogli umjesto 300 milijuna platiti 222 milijuna eura.

Ova posljednja cifra je točno ona koju je francuski klub platio Barceloni kako bi doveo najboljeg igrača Brazila u ovom trenutku.

Pa se potom pojavila dilema i idemo ju probati objasniti u sljedećim crtama.

ZAŠTO DOVESTI NEYMARA OVOG LJETA?

 - Ako postoji šansa da Neymara obučemo u bijelo ovoga ljeta, onda to moramo iskoristiti. To je treći najbolji igrač na svijetu. Pet godina je mlađi od Lea Messija i čak 7 od Cristiana Ronalda, što je definitivno veliki plus.

300 milijuna eura i ne zvuči toliko puno u ovom svijetu nogometa, posebice ne ako se doda činjenica da je to trebao biti igrač budućnosti za Barcelonu. Baš iz tog razloga je doveden u Barcelonu, da nastavi Messijevim stopama, ali čini se da je on odlučio kako to nije njegova budućnost.

Što god da se dogodi u Realu od ovog trena, pa sve do kraja sezone, jedino je sigurno - na ljeto su potrebne promjene u svlačionici najboljeg kluba na svijetu.

Čini se kako je vrijeme Garetha Balea i Karima Benzeme u Realu isteklo i Neymar bi bio savršen u pogledu da popuni obje rupe, a u tom bi slučaju i Marco Asensio napokon dobio šansu da napravi taj potreban iskorak u svojoj karijeri.

Marco to zaslužuje, a s njim, te s Neymarom i Ronaldom u napadu, Bernabeu bi postao prava pozornica za sve gledatelje u svim utakmicama.

Čekati ne treba! Treba reagirati odmah i treba dovesti Neymara i tako stvoriti novi najmoćniji trio na svijetu.

Tako da u ovom slučaju možemo reći; DA, Neymar svakako treba doći u Real Madrid!

ZAŠTO DOVESTI NEYMARA U LJETO 2019. GODINE?

 - Real Madrid već sada ima najboljeg igrača na svijetu i doista je teško vidjeti Cristiana Ronalda i Neymara da igraju zajedno.

Postoje mišljenje ljudi gdje se smatra kako se Real Madrid ne bi trebao petljati u kupnju Neymara, posebice ne sada kada je njegov transfer pod velikim povećalom i kada je to još teže ostvariti.

Iz nekog stajališta 300 milijuna je mnogo, 222 nije toliko manje i dalje je definitivno luda suma novca za jednog igrača, ali to je cijena s kojom bi Neymar mogao doći u Madrid u ljeto 2019. godine.

Zamislimo samo kolika bi bila bomba za svlačionicu Reala, da Neymar dođe u klub za 300 milijuna eura?

Real Madrid je izgradio momčad punu mladih igrača, a ovakav transfer podrazumijeva i prodaju nekih igrača da bi se projekt kompletirao, a to znači da bi se automatski morali prodati igrači koji su važni Zidaneu u njegovom projektu.

Koliko bi zapravo Neymarov dolazak, a odlazak 3 do 4 kvalitetna igrača zapravo ojačao momčad Real Madrida?

Koliko god se polemika stvorilo, jedno je sigurno - igrač PSGa i dalje je ispod Cristiana Ronalda.

No isto tako se moramo složiti da nema boljeg igrača od Neymara, koji bi mogao uskočiti namjesto Portugalca, no iz ove perspektive možda je bolje malo pričekati.

I na kraju, PSG je jasno rekao kako nemaju namjeru prodati Neymara ove godine nikom, pa tako ni Real Madridu!