Cristiano Ronaldo je postigao jedan od najčudnijih golova iz penala koje smo ikada vidjeli u Ligi šampiona, u trijumfu 3:1 nad PSG-om u prvoj utakmici osmine finala.



Gosti su vodili golom Adriena Rabiota, a onda je dosuđen penal za Real, jer je Giovani Lo Celso naslonio ruke na Tonija Kroosa u kaznenom prostoru.

Ronaldo je bio nepogrešiv sa bijele tačke. Golman Alfons Areola je bio blizu da odbrani, ali je udarac bio snažniji nego obično. Ronaldo je tako nastavio svoj niz, postigavši najmanje gol u svakj utakmici ovogodišnje Lige prvaka, no nešto drugo je okupiralo pažnju.

Isprva, djelovalo je da je Ronaldo izveo sasvim običan penal, opucao snažnije i zatresao mrežu, no na ponovljenom, usporenom snimku vidjelo se da je lopta prije samog udarca odskočila od zemlje.

Mnogi su zbunjeni kako je do toga došlo.

Ronaldov nekadašnji suigrač, Rio Ferdinand, tvrdi da to nije bila baš crna magija. Prema riječima bivšeg engleskog stopera koji je komentirao utakmicu iz studija BT Sport, Ronaldo je imao običaj uvježbavati to na treninzima Manchester Uniteda.

Navodno lijevu nogu je koristio da busenčićem zemlje pomjeri loptu, kako bi udarac bio snažniji i kako bi je zapravo udario volejom. Ako je zaista to smislio i želio uraditi, onda kako drugačije okarakterisati Ronalda osim genijalcem.

Nadamo se ipak da ćemo od Ronalda kad-tad dobiti pravi odgovor. Da li je lopta stajala na dijelu s kojeg je bilo moguće da se pomjeri ili je odskočila njegovom zaslugom.