Prema nekim navodima, čini se kako je Zinedine Zidane spreman prodati Isca, ali samo zato jer bi u tom slučaju na ljeto u svojoj ekipi mogao imati veliku zvijezdu iz prve engleske nogometne lige.



Ako Real Madrid bude izbačen iz Lige Prvaka već sada u osmini finala Lige Prvaka od PSGa, onda definitivno od te točke, pa sve do kraja prijelaznog roka Bernabeu će postati stanica mnogim igračima, neki će otići, a neki će doći.

Sezona je dovoljno loša, neuspjeh u Ligi prvaka doveo bi direktore Reala u poziciju da prodaju veliku većinu i da naprave rekonstrukciju ekipe.

Prema nekim navodima, Zidane želi prodati Isco-a

Isco je posljednje ime koje se pojavilo na naslovnicama: Španjolski program El Chiringuito navodi kako Zidane nije sretan s izvedbama Isca ove sezone i namjerava ga se riješiti već sada na ljeto.

Međusobno poštovanje između Zidanea i Hazarda

Prodaja Isca bio bi veliki korak naprijed u transferu Edena Hazarda u Real Madrid.

U posljednje vrijeme Belgijanac se povezuje s Madridom, a poznato je kako je Zidane njegov idol, ali i to da je 2010. godine Zidane kao skaut Madrida preporučio Hazarda Madridu.

Tako da se sam transfer već sada može osjetiti u zraku.

Ako pogledamo ovu sezonu kod "Bluesa" hazard je tek ejdan od igrača koji su zadržali formu iz prošle sezone i trenutno na svom kontu ima 13 pogodaka (Isco ima 7), što ga čini najboljim strijelcem u sezoni 2017/18 u klubu iz Londona.

Isto tako Belgijanac ima već 9 asistencija (a Španjolac 6), što je tek jedna manje od Williana, koji je najbolji u redovima Chelsea-ja u ovom segmentu.

Hazardova cijena je više od 200 miliona eura

I čini se kako se svi izvori slažu oko jedne stvari.

To je da Hazard, sa svim porezima ne može koštati manje od 200 miliona eura.

Isco je igrao do sada u ekipi kod Zidanea zato što je BBC bio nepotpun, a sada kada su sva trojica zdrava, teško je za očekivati da će Isco dobiti toliko prilika.

Zidane je odlučan u onom što želi od Isca, ali kako biti zadovoljan s igračem koji ima tri epiteta - slučajni starter, prvi igrač koji izlazi iz igre, zamjena na velikim utakmicama.

Real Madrid je trenutno u krizi, ne igraju dobro, Zidane želi Hazarda i to je situacija koja Belgijanca uvelike veže za transfer prema Madridu.