Pouzdani izvori javljaju, Real Madrid je krenuo u napad.

Real Madrid želi dovesti igrača Chelsea


Real Madrid opet je označio Edena Hazarda kao prvu metu u narednom prelaznom roku.

Ovog jutra je pouzdani Radio Monte Carlo prenio da je Florentino Perez kontaktirao Hazarda i njegovu porodicu kako bi ispipao puls.

Hazardov otac je nedavno i javno rekao da njegov sin ne želi da produži ugovor sa Chelseaom, jer čeka poziv Real Madrida, a sada je došao i trenutak za to.

"Eden je odbio sve moguće pregovore sa Chelseaom, želi da bude spreman ako stigne poziv Real Madrida", rekao je on.

Eden Hazard je spreman za novi korak u karijeri

Chleslea je Hazardu ponudio godišnju platu od 17,6 miliona eura, čime bi postao najplaćeniji igrač u Premier ligi, ali je Belgijanac odbio, jer želi da se bori za sve trofeje i spreman je za novi korak u karijeri.

Eden Hazard je u Chelsea stigao još 2012. godine, osvojio je dvije titule u Premier ligi, ali mu je to nedovoljno, svjestan je da može više, iako je ugovorom vezan do 2020. godine.

Real Madrid je svakako najprimamljiviji klub, a kada se uzme u obzir da ga Zinedine Zidane smatra najboljim uz Messija i Ronalda, jasno je da bi dobio ogromnu ulogu i vjetar u leđa.

Podsjetimo, Realova želja je i Neymar, koji je projektovan da bude idealna zamjena za Cristiana Ronalda, dok bi Paolo Dybala trebao da zamijeni Karima Benzemu, a tu je na listi i dalje i Mauro Icardi.

Nema sumnje da će, ukoliko Real ostane bez trofeja do kraja sezone, Florentino Perez naredno ljeto učiniti najluđim ikada, a Eden Hazard je od sada prva meta.