Iako smo jučer pisali kako je Real Madrid "zagrizao" za Belgijca u redovima aktualnog engleskog prvaka, Edena Hazarda, čini se kako je došlo do promjene plana.



Prema navodima Daily Maila čini se kako su u Realu spremni dati Asensiju puno veću ulogu i tako su došli do zaključka da im je Hazard igrač viška.

I Marca isto tako navodi kako su u klubu odlučili Asensija progurati u prvi plan i tako su odustali platiti veliki iznos za Edena Hazarda.

Vodstvo kluba se složilo s trenerskim osobljem kako bi dolazak Hazarda samo usporio napredak Marca Asensija, a to nije ono što u Madridu žele.

Eden želi otići iz Chelsea, a da bi to napravio poslužio se sa svojim ocem, koji je izjavio kako je njegov san igrati u Madridu. S tim je želio ohrabriti Real Madrid da povuče prvi potez i da tako odradi svoj transfer.

Nedvojbeno je da je Belgijac ključan igrač "Bluesa". Pokazao je to i prošle sezone kada je Chelsea došao do naslova prvaka Engleske, ali sada traži svoj izlazak sa Stamford Bridgea, a iz ove perspektive, to neće biti Madrid.


Zidaneova ekipa i ovako je bezobrazno talentirana i on u svojoj ekipi ima izuzetno dobre igrače, tako da sada kupnja Hazarda više nije opcija nego će Asensio dobiti važniju ulogu u klubu.

Marco Asensio je fantastično počeo ovu sezonu, prošlo je isto tako odigrao na vrhunskoj razini, ali Zidane i dalje nije bio dovoljno hrabar da Marca uvrsti u prvu ekipu.

Kada god se Zidane odlučio zaigrati s Asensijem, bilo to od prve minute ili nekad s ulaskom s klupe, Marco je svoj dio posla odradio fantastično bilo u pogledu igre, golova ili asistencija.

Već sada Realu je na rasporedu 04.01. utakmicu u sklopu Kupa Kralja, a zbog rotacija očekuje se da će Asensio zaigrati od prve minute.

To je nova prilika Asensiju da uvjeri Zidanea da je on igrač kojeg treba kako bi preokrenuo stvari u svoju korist, ali šansa da Zidane napokon spozna na koje igrače zaista može računati.