Žena Mauro Icardi, Wanda Nara, priznala je da napadač Inter Milana ima ponude mnogih velikih klubova i da je naglasila da je sretan u svom trenutnom timu.

Real Madrid je zainteresiran za Icardija


"Mauro je važan igrač i ima mnogo velikih klubova koji su zainteresirani za njeg," rekla je u intervjuu u četvrtak za italijanski list Corriere dello Sport, nakon što je Nara upitana o mogućim interesima Real Madrida, Chelsea ili Bayerna Munchena.

"To je pravo za napadača poput njega, jedan od najznačajnijih u svijetu , imaju klubovi zainteresirani za njega i smatraju ga za ono što je. To je nešto što moram biti ponosna na njega i Inter", dodala je.

Posljednjih dana mnogi mediji spekulirali su pretpostavljeni poziv od Real Madrida, ali žena Mauro Icardija nije ništa željela o tome pričati.

"Ja ne govorim o tim stvarima. Mauro je u Interu i sretan je biti tu gdje jeste. Treneri znaju da je odbacio momčadi koje mnogi igrači ne bi odbacili", rekla je ona.

Icardi je prošle godine obnovio svoj ugovor s Interom do 2021. godine, uz klauzulu za kupnju od 110 miliona eura.

Nara je rekla da je Argentinac u ovom trenutku zadovoljan ovim ugovorom.

"Ne znam hoće li klub htjeti poboljšati klauzulu i njegov ugovor. Ali, ako se klubu plati klauzula, konačna odluka je uvijek na igraču."