Interesantno da aktuelni evropski prvak je prijelazni rok završio s plusom od čak 79,5 miliona eura, doveli su samo dva igrača. 

Zinedine Zidane u timu Reala želi dovesti dijete Barcelone


Kraljevi su doveli samo Ceballosa i Hernandeza za ukupno 46,5 miliona eura, dok su Madrid napustili Danilo, Morata, Llorente, Diaz, te James Rodriguez koji je na posudbi u Bayernu.

Tako su od njihovih prodaja zaradili odličnih 126 miliona eura. Ipak, to ne znači da Florentino Perez neće biti aktivan već u januaru.

Naprotiv, kako prenosi španski portal Diario Gol, trener Madriđana Zinedine Zidane već je zamolio predsjednika Reala da pomno prate nekoliko igrača među kojima je zvijezda Intera Mauro Icardi.

Mauro Icardi bi mogao zamijeniti Karima Benzemu

Zinedine Zidane u odličnom Argentincu vidi dugoročno rješenje za napad nakon što je forma Karima Benzeme krenula silaznom putanjom.

Tako će, navodi isti izvor, skauti Reala u narednom periodu boraviti na utakmicama Nerazzurra i obavještavati upravu Reala o situaciji s Icardijem.

U Interu su svjesni namjere mnogih klubova da "ukradu" njihovu najveću zvijezdu te su počeli s pregovorima o novom ugovoru za Argentinca koji briljira na travnatim terenima u posljednje vrijeme.