Selektro reprezentacije Španjolse Vincente del Bosque smatra da računa na Alavara Moratu ukoliko pređe u Manchester United i redovno bude igrao.

Ima razlog zbog čega Alvaro Morata želi napustiti Real Madrid

Ukoliko pređe Alvaro Morata u Manchester United, to mu neće ići na štetu da postane jedan od glavnih napadača reprezentacije Španije, prema riječima Del Bosquea.

Alvaro Morata je odlučio napustiti Real Madrid jer želi da poveća svoje šanse da se opusti i zaigra na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, navodi se u Manchester Evening Newsu.

Priliku da se udruži s Joseom Mourinhom, koji je dao šansu 24-godišnjem Morati da se pridruži prvom timu i debitovao je na Bernabeu 2010. godine.

Iako se suočava sa oštrom konkurencijom kao što je Diego Costa, Del Bosque smatra da će Morata dobiti šanse da igra ukoliko napusti Real Madrid.

"Iako napusti Real Madrid, Alvaro Morata će igrati za reprezentaciju"

"Ono što je dobro za njega je uglavnom da on igra, ali mislim da mu je jako dobro u Real Madridu", rekao je za AS, Del Bosque.

"Sramota je ako on ode, ali ja sam uvek govorio da je to obogaćivanje faktora za naš nogomet da su naši igrači bili u mogućnosti da odu u inostranstvo i da su bili u mogućnosti da igraju. To neće biti problem za španski tim."

"On je pokazao svoje kvalitete. On je igrač s vrlo dobrom fizičkom spremon i ima tehničke atribute, ali proces sazrijevanja igrača nije uvijek isti."

"Mnogo puta rizika se uzima, posebno za svote novca o kojima se raspravlja."

Morata sada će izgleda postati najskuplji Španjolski nogometaš svih vremena, šest godina nakon što je Fernando Torres prešao u Chelsea za 50 miliona eura.