James Rodriguez već duži period najavljuje odlazak sa Santiago Bernabeua, a nakon finala Lige Prvaka bilo je jasno da će do razilaska doći. 

Mnogi se pitaju da li je James na prodaju?

Međutim, sada su se pojavile sumnje u iskrenost Rodrigueza ali i Reala kada je njgov odlazak iz Madrida u pitanju. Topnici su nakon odustajanja od Mahreza, odlučili dovesti Jamesa, te su an adresu Kraljeva poslali ponudu tešku 70 miliona eura.

Ovo je cifra koja je trebala zadovoljiti apetite Madriđana, ali oni su je odbili, i tkao šokirali veliki dio fudbalske javnosti, jer su svi već očekivali odlazak Kolumbijca sa Bernabeua.

Da li se iza ovog krije neka veća ponuda iz drugog kluba, ili su Kraljevi sa Rodriguezom postigli dogovor, te će ovaj igrač ostati u Madridu ostaje da vidimo.

James Rodriguez je stigao u Real Madrid iz Monaca 2014. godine nakon što je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Brazilu zajedno sa Leo Messijem.

On je došao u Real Madrid za 80 milijuna eura i potpisao ugovor do 2020. godine.

Prva utakmica u dresu Real Madrida

Svoju debitantsku utakmicu je odigrao protiv Seville u UEFA Superkupu na stadionu Crdiff City. Na toj utakmici Real je slavio rezultatom 2-0. Odigrao je 72. minute prije nego ga je zamijenio Isco.

19. augusta 2014. godine James Rodriguez postiže svoj prvi gol za Real Madrid protiv Atletico Madrida u prvoj utakmici Superkupa Španije.

Ove sezone je odigrao 33 utakmice, postigao je 11 golova i upisao 12 asistencija. Zaista je odlična sezona za Jamesa iako je premalo odigrao utakmica.