Nakon što su Robben, Sneijder, Ozil i Di Maria napustili ili neki će reći otjerani iz Real Madrida, došao je red i na Jamesa Rodrigueza koji će proći kroz istu sudbinu.

James odlazi iz Real Madrida

Ovaj put je razlog njegovog neigranja, dosta malo je odigrao utakmica, zaboravljen je od strane Zinedinea Zidanea. Rijetko je dobijao priliku da zaigra, pa čak i sa klupe.

Uvijek su prije njega dobijali šansu Marco Asensio, Alvaro Morata i Lucas Vazquez, dok je James pao u zaborav, kao da ne postoji, da li je to zbog njegovog ponašanja ili Zidane preferira neku drugu igru.

Znamo da Zidaneova formacija izgleda defanzivno jer na sredini su igrači koji blistaju, igrači koji mogu pomoći i napadu i dobrani. Casemiro pomaže odbrani, dok Kroos i Modrić više napadačima pomažu.

Ali zašto ne bi James dobio šansu, zašto ne bi zaigrao na poziciji desnog krila kada nema Garetha Balea. A zašto ne bi Gareth Bale njemu bio klupa jer očajno igra, može se reći da ništa nije uradio za Real Madrid otkad je došao, a puno novca je koštao.

Zar James da bude na klupi Real Madrida, igrač koji je igrao pod vodstvom Ancelottija mnogo više utakmica, igrao je sjajan nogomet, davao je prekrasne golove.

Ali uvijek dođe vrijeme kad će jedan od sjajnih igrača morati napustiti kraljevski klub. Samo se sjetite da su klub napustili Robben, Sneijder, Ozi i Angel Di Maria, a moža ima još koji igrač sigurno, ako ima možete ostaviti u komentar. Izvinite ako smo nekoga izostavili, a sigurno jesmo.

Arjen Robben dok je igrao za Real Madrid

Arjen Robben je napustio Real i otišao u Bayern 2009. godine. Za Real je odigrao 50 utakmica u postigao je 11 golova, i nije toliko loše za njega. Osvojio je sa Realom ligu u sezoni 2007/08 i Superkup Španije 2008. godine. Ljeto 2009. godine on odlazi iz kluba jer dolaze nove zvijezde na čelu sa Cristianom Ronaldom. Napušta Real i prelazi u Bayern gdje i dan danas igra, za njih je do sada odigrao 163 utakmice i postigao je 86 golova, također je osvajao mnogo trofeja, zaista impresivno.

Wesley Sneidjer u dresu Real Madrida

Wesley Sneijder je igrao za Real Madrid od 2007. - 2009. godine. Odigrao je 52 utakmice i postigao isto golova kao i Robben, 11 golova. Na ljeto 2009. godine on prelazi u Inter gdje je zabilježio 76 nastupa i postigao 13 golova. Bio je jedan od najbitnih igrača Real Madrida, ali sve je se promjenilo nakon što su promjenili predsjednika, onda se i politka kluba promjenila, pa su dovedena mnogo zvučnija imena u klub. Doveden je i novi trener koji nije računao na Sneijdera.  Sneijdera su krasile karakteristike kao što su brzina, kontrola lopte, preglednost, precizni pasevi, a posebno je opasan bio iz slobodnih udaraca.

Mesut Ozil u dresu Real Madrida

Mesut Ozil je igrao za Real Madrid od 2010. - 2013. godine. Za njih je odigrao 103 utakmice i postigao 19 golova. U sezoni 2011/12 u La Ligi je bio igrač sa najviše asistencija. 2012 i 2013 godine nalazi se na listi najboljih XI igrača koju je izabrala UEFA. Na ljeto 2013. godine on napušta Real i odlazi u Arsenal za 50 milijuna eura.

Angel Di Maria dok je igrao za Real Madrid

Angle Di Maria prelazi u Real Madrid iz Benfice 2010. godine. Potpisuje ugovor na pet godina vrijedan 25 miliona eura. Za Real Madrid je odigrao 124 utakmice u postigao 22 gola. Bio je jedan od najboljih igrača protiv Atletico Madrida u finalu Lige prvaka kada je Real osvojio La Decimu. Napušta Real Madrid 2014. godine i prelazi u Manchester United za 75 miliona eura.

I dolazi red i na Jamesa Rodrigueza koji će najvjerovatnije ovog ljeta napustiti Real Madrid. James Rodriguez, desetka kraljevskog kluba je odigrao 32 utakmice ove sezone i postigao je 11 golova, upisao je i 12 asistencija. Ukupno ove sezone je odigrao 1800 minuta. Ukupno James je odigrao 70 utakmica u dresu Reala i postigao je 23 gola, zaista nije loše za igrača veznog reda, ali je očigledno da se nekima ne sviđa njegova igra, i da ćemo gledati kako još jedna zvijezda napušta Real Madrid, mnogi će ga ispratiti sa suzama. Sretno James u nastavku karijere!