Smrknuta lica u Bayernu, smiješak u Realu. Tako se moglo opisati duševno raspoloženje velikih rivala nakon jutarnjeg treninga Bayerna, šest dana prije međusobnog okršaja u četvrtfinalu Lige prvaka.

Naime, najbolji napadač Bayerna Robert Lewandowski napustio je trening bavarskog diva šepajući, a prije nego što je izašao s travnjaka Poljak je kratko porazgovarao s trenerom Carlom Ancelottijem.

Čini se da je Lewandowski dobio udarac u butni mišić desne nakon jednog duela. Zbog toga je morao prekinuti trening. U prvi trenutak nije se znalo o koliko teškoj ozljedi se radi pa je ta vijest izazvala pravu pomutnju u njemačkim medijima i ozbiljnu zabrinutost među navijačima Bayerna.

Digla se velika frka, ne treba previše pojašnjavati zašto. Lewandowski je prvi strijelac Bayerna ove sezone, ima daleko najbolji golgeterski učinak. U Bundesligi postigao je 24 gola u 27 utakmica, dok je u Ligi prvaka u osam utakmica zabio sedam golova.

Njemački i španjolski mediji već su se raspisali o mogućem velikom udarcu za Bayern, no Poljak je kasnije primirio situaciju objašnjenjem da je prekinuo trening zbog predostrožnosti.

„Ništa odveć ozbiljno, nastupit ću protiv svojeg bivšeg kluba“, kazao je Lewandowski misleći na subotnji derbi s Borussijom Dortmundom.

Bayern ionako već ima ozbiljnih problema s ozljedama ključnih igrača kao što su Thomas Müller i Manuel Neuer, za koje nije sigurno hoće li biti spremni za Real, pa bi još jedna ozljeda tako važnog igrača kao što je Lewandowskog bila prava katastrofa za njemačkog prvaka.